Home

Jim Speelmans wilde altijd al beroemd worden, maar dat is nog steeds niet gelukt. Zelfs in TV-programma’s als ‘Tien voor Taal’, 'De Slimste mens’ of ‘Mag ik u kussen?' lukte het hem niet om op de beeldbuis te verschijnen. Hoewel hij besefte dat dergelijke TV-programma's voor hem ook wel te hoog gegrepen waren. ‘Ik denk niet dat ik zo lang op een stoel kan zitten’ zei hij wel eens. 

Het was soms heel zwaar om niet bekend te zijn van de televisie. Soms ging hij met zijn vriend en collega Bassie mee naar een optreden. Wanneer Bassie tegen een kleine fan zei:’Mijn vriend doet ook comedy’ gunde het kind Jim Speelmans geen blik waardig. De enorme dvd-verkoop en het televisie succes van Bassie kon Jim niet aan en verbrak uit jaloezie de vriendschap. 

Via politieke strategieën, een gestolen script en relatiegeschenken wist Jim zich naast de hoge heren van de NCRV te nestelen. Hij was de eerste die de NCRV directeur een troostende schouder bood toen diens zoon verongelukte. Hierdoor mocht hij het nieuwe TV-programma 'Koekabang!' presenteren. Totdat bekend werd dat Jim Speelmans het kind had aangereden.